Recent

Op 17 december vond het Nationale Dan-examen plaats. 

Yarello Kemmel is geslaagd voor zijn 1e Poom!
Amine Zafraoui is geslaagd voor zijn 1e Dan!
En Kiran Chitaroe is geslaagd voor zijn 2e Poom! 

Super goed gedaan en namens  Tc Soekandar van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestaties!

Soraya Wahjudi wint GOUD op 5ÉME OPEN TECHNIQUE INTERNATIONAL DE LILLE - ETU A CLASS

Op 7 januari heeft  Team Tc Soekandar een topdag gehad op het Nederlands Kampioenschap 2017! 

 


Yash -37 cadets ZILVER 
Kiran -41 cadets NEDERLANDS KAMPIOEN
Yarello -45 cadets BRONS
Liam -57 cadets BRONS 
Jase -48 juniors NEDERLANDS KAMPIOEN 
Rewien -55 juniors NEDERLANDS KAMPIOEN
Yuri -63 juniors kwart finale verloren 
Amine -68 juniors NEDERLANDS KAMPIOEN
Soraya -49 seniors ZILVER
Shelton -80 seniors ZILVER 

 


We hebben vandaag 4 Nederlands kampioenen afgeleverd en zijn super trots op dit resultaat! 


Keep up the good work

Op zaterdag 10 december 2016 heeft TC Soekandar een mooie wedstrijd dag gehad in Brussel.

Kiran -41 cadetten, Jase -48 junioren, Yuri -59 junioren en Amine -68 junioren vertegenwoordigde TC Soekandar op het A-class toernooi Indoor Brussel. Zij werden begeleid en gecoacht door onze topcoaches Shelton Klas & Siegmund Chitaroe.

Kiran stond in zijn eerste wedstrijd tegen een sterke tegenstander uit Griekenland. Na 2 rondes was de score 8-8. Vervolgens verloor Kiran de Golden Point.

Jase vocht zijn eerste partij erg laat op de dag tegen een bekende van de club Koryo Den Haag. Hij won de wedstrijd met 3-0. Vervolgens stond hij in de finale tegen een sterke bekende tegenstander vanuit Nederland. Hij won deze wedstrijd met 3-2. Van harte gefeliciteerd met je eerste plaats op Indoor Brussel A-class! 

Yuri vocht een prachtige eerste partij. Hij won overtuigend met 13-5. In zijn tweede wedstrijd kwam hij een sterktere tegenstander tegen. Hij verloor deze partij met: 2-10. 

Amine  vocht zijn eerste partij netjes uit en won deze met 14-3. Vervolgens won hij ook zijn tweede wedstrijd met 4-2. In de halve finale kwam hij een bekende speler tegen uit Nederland. Na de 2e ronde was de score 9-9. Vervolgens verloor hij de Golden Point. Van harte gefeliciteerd met je derde plaats op Indoor Brussel A-class!

Op zaterdag 26 november 2016 werd TC-Soekandar vertegenwoordigt op Rotterdam Open 2016

Hieronder de resultaten van het toernooi!

Robin Fierant won haar eerste wedstrijd met de prachtige score van 11-2. Vervolgens had ze een pittige finale die ze 2-6 verloor. Ze werd 2e in de C-klasse -30 pupillen!

 

Yasin Kanakoglu won zijn eerste partij met 0-7. Vervolgens won hij zijn 3e partij met 3-2. Daarna kwam hij in de halve finale, deze won hij met 3-0. Daarna stond hij in de finale en deze won hij met de prachtige score van 5-1. Hij won het toernooi in de C-klasse -32 aspiranten en werd 1ste!

 

Wessel Kurpershoek kwam in de eerste wedstrijd direct een sterke tegenstander tegen. Hij verloor zijn eerste wedstrijd met 3-5 in de C-klasse -36 aspiranten.

 

Soufiane Boulahyan kwam in de eerste wedstrijd een sterkere Belgische tegenstander tegen. Hij verloor met 0-7. Hij werd 3e in de B-klasse -51 aspiranten!

 

Dylan Snijders won zijn eerste wedstrijd met 1-0. Vervolgens verloor hij zijn tweede wedstrijd net net met 1-2. Hij werd 3e in de C-klasse -57 aspiranten!

 

Yash Lakhpat verloor zijn eerste wedstrijd tegen een sterke Belgische tegenstander met 7-17 in de A-klasse -37 cadetten.

 

Yarello Kemmel won zijn eerste wedstrijd. Vervolgens verloor hij zijn tweede wedstrijd tegen de uiteindelijk poule winnaar met golden-point in de A-klasse -45 cadetten.

 

Liam Aandeweg verloor zijn eerste partij tegen de uiteindelijke poule winnaar met 0-14 in de A-klasse -57 cadetten.

Kiran Chitaroe is zaterdag 1 oktober naar Duitsland afgereisd om TC Soekandar te vertegenwoordigen op International Masters NRW.

Hij heeft hier een geweldige prestatie geleverd. Na drie pittige wedstrijden werd hij eerste in de klasse -41 cadets! 

PANTHER CUP 2016

Afgelopen zaterdag is TC Soekandar op het toernooi Panther Cup vertegenwoordigd door Yuri, Amine en Rewien. 

Samen met hun coach Romario Soekandar hebben zijn 3 mooie Prijzen weten binnen te halen. 

Yuri vocht in de  A klasse: juniors -63. 

Hij wist zijn eerste wedstrijd met 22-13 te winnen en verloor helaas de finale met 10-15.

Amine vocht in de A klasse: juniors -73.

Hij stond direct ineen pittige finale en verloor helaas met het kleine verschil van 11-13.

Rewien vocht in de A klasse: juniors -55.

Hij wist zijn eerste wedstijd met de prachtige score 32-22 te winnen en verloor helaas zijn finale met het kleine verschil van 18-19. 

Dit leverde het mooie resultaat van 3 zilveren medailles voor TC Soekandar!

Op 7 mei 2016 streden 9 leden van onze club op het Lotto Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparring 2016 in het Topsportcentrum in Almere. Rewien Kasi volgt bij ons de sparringstrainingen en deed ook mee aan het NK. De dag begon al heel vroeg want de weging voor Liam, Yash, Yarello, Kiran en Jase was van 7.00 uur tot 8.00 uur. Iedereen was keurig op gewicht en daarna begonnen de wedstrijden. De strijders werden gecoached door Shelton & Siegmund.

 

Liam cadetten -53 startte gelijk met zijn halve finale, deze verloor hij helaas met 3-16. Met dit resultaat werd hij derde in zijn poule en behaalde een bronzen beker.

 

Yash cadetten -33 had maar 1 tegenstander in zijn poule en mocht gelijk zijn finale vechten tegen een bekende namelijk Milan Molle. Helaas voor Yash ging de finale verloren met 4-11 maar werd hij tweede en won hiermee een zilveren beker.

 

Yarello cadetten -41 won zijn eerste wedstrijd keurig met 12-0 (pointsgap). Met een super goed gevoel stapte hij van het veld af toen de wedstrijd ruim voor het eind werd gestopt. Zijn tweede wedstrijd verloor hij helaas met 5-17. Hierdoor viel hij net buiten de prijzen.

 

Kiran cadetten -41 stond in zijn eerste wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Uiteindelijk besliste hij de zwaar bevochten wedstrijd met 10-9 in zijn voordeel. Zijn tweede partij ging hem gemakkelijker af en deze werd voortijdig beëindigd na een 13-0 voorsprong. In zijn halve finale had hij het lastig. Deze partij verloor hij met 5-12. Hiermee behaalde Kiran een mooie derde plaats en een bronzen beker.

 

Jase cadetten -45 stond gelijk in de halve finale en won deze wedstrijd zonder problemen met 8-0. Zijn finale ging ook prima en deze won Jase met 7-0. Met deze twee overwinningen zonder tegenpunt te incasseren werd Jase Nederlands Kampioen 2016.

Hierna waren de junioren Ozan, Rewien,Yuri en Amine aan de beurt.

 

Ozan junioren -68 moest gelijk tegen de regerend Nederlands kampioen. Helaas verloor hij deze wedstrijd met 1-7.

 Rewien junioren -51 startte in de halve finale. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Rewien enorme kramp in zijn beide benen.  Hierdoor kon hij de wedstrijd helaas niet meer voortzetten. Hiermee werd hij derde in zijn poule en behaalde een bronzen beker.

Yuri junioren -59 vocht een spannende eerste partij. Hij won deze wedstrijd met 9-8. Zijn halve finale verloor hij helaas met 4-9. Yuri werd derde in zijn poule en won ook een bronzen beker.

 

Amine junioren -68 begon uitstekend aan zijn toernooi. Zijn eerste wedstrijd won hij met 12-0. De halve finale ging zelfs nog iets beter want deze won hij met 14-0. Zijn finale wedstrijd was ontzettend spannend. Na de reguliere tijd stond het 1-1 en moest een verlenging de beslissing brengen. In de verlenging bleef hij zeer geconcentreerd vechten en maakte hij uiteindelijk de 1-0 (goldenpoint). Amine werd hiermee Nederlands Kampioen 2016.

 

In de middag deed Shelton mee bij de senioren -74. Shelton verloor zijn eerste wedstrijd maar nipt met 5-6. Helaas voor hem viel hij (na een zeer dubieuze westrijd) net buiten de prijzen. Leuk om te vermelden is dat Shelton in 2011 ook Nederlands Kampioen is geweest.

 

Als club hebben wij 2 Nederlands Kampioenen 2016, Jase & Amine. Yash werd tweede en Liam, Kiran, Rewien en Yuri werden derde in hun poule. Hiermee eindigde wij als club op de 10 de plaats van de ranglijst van de ruim 40 Nederlandse clubs die meededen. Dit is een prima prestatie. Wij zijn ontzettend trots  op de sporters en feliciteren iedereen met het behaalde resultaat. Wij danken de coaches Shelton & Siegmund voor hun inzet in de voorbereiding en op dit toernooi.

 
 

German Open 2016

 

Op vrijdag 22 april 2016 reiste TC Soekandar met een groep enthousiaste vechters af naar Hamburg in Duitsland. Het ging hier om de volgende vechters: 

Yarello Kemmel: klasse -41 cadetten 

Kiran Chitaroe: klasse -41 cadetten 

Jase Chitaroe: klasse -45 junioren

Yuri Geragesion: klasse -59 junioren 

Amine Zafraoui: klasse -68 junioren

De vechters werden super goed gecoacht door Shelton Klas en Jase door meester Soerin. 

 

Yarello kwam in zijn eerste wedstrijd direct tegen een pittige tegenstander, zijn wedstrijd bleef tot de laatste seconde spannend.

De strijd ging gelijk op maar helaas verloor Yarello zijn wedstrijd in de laatste secondes met 1 punt verschil. 

 

Kiran vocht een geweldige eerste partij en stond binnen 15 secondes 9-0 voor door 3 hoofdtreffers in een actie. Hij won zijn partij uit eindelijk met 20-5 en mocht na 2 rondes stoppen door het grote verschil in punten. Zijn kwart finale was tegen een erg goede tegenstander die bij President Cup G2 afgelopen toernooi goud heeft gewonnen en uit eindelijk ook eerste werd op dit toernooi. Kiran wist door goed te vechten en hard te werken de scoren te eindigen op 9-9. Hierdoor kwam hij in een golden point terecht. Helaas verloor hij deze. 

 

Jase kwam in zijn eerste partij tegen een vechter uit Amerika die Canada Open pas heeft gewonnen. Hij had het direct lastig en wist de score tot halverwege de 3e ronde 1-1 te houden. Helaas liep hij door een moment zonder genoeg focus in een hoofdtreffer en verloor zijn partij met 1-4. 

 

Yuri stond tot en met de 2e ronde op voorsprong maar liep in de laatste ronde in een hoofdtreffer van de tegenpartij.

Hij verloor zijn partij helaas met 11-14. 

 

Amine wist het spannend te houden voor ons. Hij won zijn eerste partij met golden point. Vervolgens won hij ook zijn 2e partij met golden point. In de kwartfinale wist hij de rust behouden en kwam gelijk te staan. Ook deze partij wist hij met golden point te winnen. Toen stond Amine in de halve finale. Dit was een pittige partij. Bij gelijke stand van 3-3 trok de tegenpartij een videokaart voor een hoofdtreffer op de helm. Deze werd toegewezen en hierdoor verloor Amine zijn halve finale met 3-6. 

 

Amine leverde een geweldige prestatie door op zijn eerste G1 toernooi een bronzen medaille te winnen!

 

 

Open District Noord Oost Stijlwedstrijd 

 

Terwijl de vechters dit weekend in Hamburg aan het strijden waren, trok Selina afgelopen zondag naar Nijverdal om deel te nemen aan de Open District Noord Oost Poomsae-wedstrijd. Het afgelopen jaar heeft Selina hard gewerkt om haar Poomsae's op wedstrijdniveau te krijgen. Afgelopen zondag was haar eerste meet-moment.

 

In de poule Aspiranten Vrouwen B, nam ze het op tegen 7 andere meiden, met zichtbaar meer wedstrijdervaring. Ze liet zich niet van de wijs brengen en voerde poomsae 2 en 5 uit zoals geoefend. En zeker niet zonder succes. Ze scoorde voor beide poomsae een gemiddelde van 5.83 wat goed is voor brons. Ze werd gecoacht door Reno uit de volwassengroep. Van harte gefeliciteerd!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16TH OPEN WINDMILLS TAEKWONDO CHAMPIONSHIPS 2016

 

Op zaterdag 16 april 2016 werd TC Soekandar vertegenwoordigd door een grote groep jonge vechters in Dordrecht. Het was een jeugd-toernooi, Tc Soekandar deed mee met 14 vechters en heeft een leerzame dag gehad met mooie wedstrijden. 

Robin Fierant BRONS

Seline Mangal

Reshane Kishun

Hugo van Dam

Yasin Kanakoglu BRONS 

Ray Lakhpat

Wessel Kurpershoek

Ayoub el Hamiti BRONS

Soufian Boulahyan

Roan Lakhpat

Shayer Kishun

Dylan Snijders BRONS

Yash Lakhpat BRONS 

Liam Aandeweg ZILVER 

 
 

WTF Presidents Cup 2016

Jase en Kiran Chitaroe vertegenwoordigde TC Soekandar op het G2 toernooi. Wat ook een kwalificatietoernooi was voor EK's. Het was een zwaar toernooi met vechters van een erg hoog niveau.

 

Kiran had helaas de woensdag voor het toernooi tijdens de training een lies blessure opgelopen. Hierdoor had hij het de eerste ronde erg zwaar. Vervolgens heeft hij in de tweede en derde ronde geprobeerd de achterstand te herstellen en wist door hard te werken nog 9 punten te scoren. Helaas verloor hij de wedstrijd toch met 9-12. 

 

Jase kwam in zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar van Belgian Open te staan en had het lastig. Hij wist deze partij toch met golden point te winnen. Vervolgens won hij zijn tweede wedstrijd met 10-1. De kwartfinale wist hij met 5-1 te winnen. De halve finale werd het erg spannend. Jase stond met 1-2 achter en wist in de laatste secondes van de wedstrijd met een hoofdtreffer te scoren. Hij won zijn halve finale met 4-2. Jase kwam in de finale tegen een hele sterke Russische tegenstander en verloor deze wedstrijd.

Jase werd 2e op het WTF Presidents Cup G2 en behaalde hij een Zilveren Medaille! 

 

Wij zijn super trots op jullie beide met dit resultaat!

 

Open Belgian 2016

Op zondag 20 maart vochten Jase en Kiran op het G1 toernooi in Belgie. 

Kiran had direct een hele lastige partij en verloor helaas met 0-8 tegen de uit eindelijke poule winnaar. 

Jase was uitgeloot en startte direct in de kwartfinale. Deze won hij met 16-3. Vervolgens had Jase een lastige halve finale en verloor nipt met 4-5. Hij ging wel naar huis met een mooie bronzen medaille in de klasse -45 junioren. 

Dutch Open 2016

Op zondag 13 maart werd TC Soekandar op het G1 toernooi Dutch Open vertegenwoordigd door 2 deelnemers. 

Kiran Chitaroe vocht in de klasse Cadets -41 en Jase Chitaroe vocht voor het eerst in de klasse Junioren -45 op een

G-toernooi. Jase en Kiran werden hier gecoacht door Meester Soerin van Seongong en graag danken wij Meester Soerin voor zijn hulp. Meester Steve Soekandar was ook op dit toernooi aanwezig als scheidsrechter.

 

Kiran vocht een geweldige eerste partij. Hij wist zijn aanvallende tegenstander goed op de juiste momenten te raken en won zijn eerste wedstrijd met 14-4 tegen een duitse vechter. In de kwartfinale kreeg Kiran het erg zwaar in zijn wedstrijd met zijn tegenstander uit Groot-Brittannië. Helaas verloor hij deze partij met 2-4. Kiran heeft hard gevochten. 

 

Jase had een lastige poule met veel Nederlandse spelers. De eerste wedstrijd wist hij in 2 rondes te winnen met 13-1. In de kwartfinale kwam Jase 0-2 achter te staan in de eerste ronde maar wist dit gelukkig te herstellen, hij won deze wedstrijd met 14-3. De halve finale was een spannende wedstrijd. Jase kwam weer achter te staan maar wist de wedstijd toch met 12-4 te winnen. De finale was een geweldige partij. Jase heeft hier alles uit de kast gehaald en heeft deze wedstrijd in 2 rondes gewonnen met de fantastische score van 31-6. Met dit resultaat werd Jase 1e in zijn poule. 

Hij won GOUD op Dutch open 2016!

 

TC Soekandar wil onze sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage.

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 27 februari deden een aantal leden van TC Soekandar mee aan het toernooi: 18e OPEN ZUID. Dit waren: Shelton, Amine, Yuri, Ozan, Jase, Kiran Yash Dylan en Yasin. 

Shelton Senioren A-klasse -74: won zijn eerste partij met 14-4, zijn tweede partij met 4-1 en verloor helaas de finale met 3-4. 

Amine Junioren A-klasse -68: verloor helaas zijn halve finale met 5-7.

Yuri Junioren B-klasse - 59: stond direct in de finale en won deze met 21-2.

Ozan Junioren B-klasse -68: stond ook direct in de finale en won deze met 0-1 golden point.

Jase Junioren A-klasse -45: won zijn eerste partij met 15-0 point gap en zijn finale met 0-6.

Kiran Cadetten A-klasse -41: won zijn eerste partij met 5-0 en verloor  helaas de finale met 0-1.

Yash Cadetten A-klasse -33: stond direct in de finale en verloor deze helaas met 1-5.

Dylan Aspiranten C-klasse -45: won zijn eerste partij met 0-1 en verloor helaas de finale met 3-8.

Yasin: Verloor helaas zijn eerste partij met 1-4. 

 

Shelton: zilver 

Amine: brons

Yuri: goud 

Ozan: goud

Jase: goud

Kiran: zilver

Yash: zilver

Dylan: zilver

 

Het bandexamen 2016

 

De bandexamens vonden plaats op woensdag 10 februari en vrijdag 12 februari. Het waren 2 spannende dagen met veel geslaagden. De leerlingen hebben een uitgebreid examen afgelegd in:

Sparring, Poomsae, Hosinsul breektest en ilbo taeryons.

Wij willen graag alle geslaagden hartelijk feliciteren, we zijn super trots op jullie. 

Klik hier voor de rest van de foto's...

 

British Open Poomsae 2016

Soraya Wahjudi scoorde een eerste plaats in de Freestyle seniorenklasse.

Wij zijn super trots op jou!

 

 

Op de site van Taekwondo bond Nederland  staat een mooi verslag over deze dag. 

Klik hier voor het artikel...

 

 

Op zaterdag 12 maart ontving Romario Soekandar twee prachtige en welverdiende awards van Taekwondo Bond Nederland. Een award voor Sportman van het jaar (technical) 2015 en sportteam 2015 met het gehele Nederlandse stijl team!

Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties!